top of page
  • Foto van schrijverEllen Vosters

Balanceren met Vocht en Proteïne

De Balans tussen vocht en proteïne bepaald de elasticiteit van je haren .Het vermogen van je haar om te rekken en weer terug te gaan naar zijn originele vorm. Zit er veel rek op en veert het niet echt terug [slap en futloos] dan heeft je haar zeker proteïne nodig.. De juiste balans tussen die twee, daar is het continu om te doen, dus voeg dan een product met proteïne toe aan je routine.

Om je elasticiteit te bepalen, kun je een rek test doen. Zorg hiervoor dat je haar nat is. Pak 1 of 2 haren vast met beide handen en windt voorzichtig de boven- en onderkant om je wijsvingers. Probeer je haar voorzichtig uit te rekken en kijk wat er gebeurt.

Breekt je haar vrijwel direct, dan komt je haar vocht (moisture) tekort en bevat het in verhouding te veel proteïne en is je haar laag elastisch. Het is dus zaak om (tijdelijk) meer vocht toe te voegen in je routine en proteïne tijdelijk te vermijden, of in ieder geval minder te gebruiken.

Proteïne helpt wel om beschadigd haar te herstellen en ook om iets stevigheid te bieden aan bijvoorbeeld fijn haar wat snel breekt. Proteïne is een fundamentele bouwsteen voor je haar in combinatie met Vocht.

49 weergaven0 opmerkingen

Hozzászólások


bottom of page